En handy guide til vinylelskere

Tower Records i Dublin, Irland. Foto: Plademesser.com

Hos Merch City forhandler vi kun nye plader, tshirts og andet merchandise, men der er også et stort marked for brugt vinyl i Danmark.

Styr på termerne

Det kan dog være en jungle at finde rundt i alle de termer fagfolk bruger om brugte plader. Det har de gode folk fra Plademesser.com heldigvis rådet bod på med denne artikel der handler om forkortelser i vinylverdenen. Her finder du en guide til 50 fagudtryk om vinylplader på dansk

Egentlig startede siden som en pladebørskalender, men er senere gået hen og blevet en nyttig ressource, når man skal prissætte brugt vinyl eller har andre spørgsmål om brugte plader. Det er også der du finder en del rejsebeskrivelser med anmeldelser af vinylbutikker over hele verden.

Anmeldelserne er holdt i en let tone, inddrager ofte hovedpersonens hårdt prøvede kone “Lillemor”, der slæbes med rundt over hele verden for at jage brugte plader. Du finder en del artikler om pladebutikker i byer som Berlin, Barcelona, Hong Kong, Singapore, Los Angeles, Flensburg og mange flere.

For nyligt er der kommet en vinylshop til på siden, der udelukkende handler med brugte vinylplader. Der er cirka 600 titler til salg i alle genrer. Det forlyder at man kan sende en mail, hvis man mener en plade er for dyr.

Svar, du ikke anede du var på jagt efter

En anden nyttig artikel fra Plademessers side en FAQ om vinyl. Her får du svar på hvordan du blander rensevæske til plader, hvem der ejer verdens dyreste plade, Danmarks dyreste plade og en hel del andre spørgsmål om vinyl, du ikke aner at du havde.

I disse tider er det værd at støtte op om de små webshops rundt omkring, så de også er her efter krisen. 

Husk at du ved at købe en Andrà Tutto Bene t-shirt, hvorfra hele overskuddet går til det danske sundhedsvæsen, kan få Merch City’s egen Thomas W til at fremføre/maltraktere dit ønskenummer, som han eksempelvis har gjort med klassikere som Det Er Mig Der Står Herude Og Banker På, Paradise City, Milkshake og Hjem Til Aarhus.

Stay safe alle sammen!

Worldwide shipping

That's everywhere on the planet

Easy 14 days returns

14 days money back guarantee

Delivery

Denmark: 1-2 days

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa

information 1 png

Welcome to Merch City

We will very soon have a lot information about all the cool stuff we can help you with at Merch City. 

Stay tuned or get in touch at mail@merchcity,com