10 tips til at skabe opmærksomhed om din webshop

10-tips-til-at-skabe-opmaerksomhed-om-din-webshop-header

Jeres nye band-t-shirt eller din YouTube-kanals nye hoodie er netop blevet offentliggjort på webshoppen, så nu er det bare at læne sig tilbage og vente på at bestillingerne vælter ind. Eller hvad?

Det kræver noget arbejde at sælge merchandise, og I er de bedste ambassadører for jeres brand og jeres webshop. Det er enormt vigtigt at i selv er aktive i markedsføringen af jeres produkter. Men det kan være svært at dele det glade budskab uden føle sig som en banansælger på Strøget.

Derfor har vi samlet ti gode, konkrete råd, der kan hjælpe jer til at øge kendskabet til jeres webshop og dermed salget.

1: Fortæl dine fans, at du har en webshop

Det lyder simpelt, men sørg nu for at fortælle fans og følgere, at shoppen eksisterer. Det behøver ikke at være kedeligt eller gadesælger-agtigt. Skriv en fængende tekst og husk at have gode billeder. I kan enten bruge dem fra webshoppen, eller selv tage nogen. Allerbedst er det, at bruge billeder, hvor i også selv er på. Det skaber øjeblikkeligt en følelse af relation. Husk at jeres fans og følgere gerne vil støtte jer. De bliver ikke irriterede over at se opslag fra tid til anden om, at I har produkter til salg.

Når man deler links på sociale medier kommer der ofte et preview fra den side, man linker til. Hvis billedet i previewet er forkert, kan man typisk selv vælge et andet.

Fortæl dine fans, at du har en webshop

2: Køb-knap på Facebook

I har selvfølgelig en Facebookside hvor I holder jeres fans opdateret med alt nyt fra øvelokalet, studiet eller jeres nyeste video. Udover kække opslag om jeres webshop bør I også tilføje en Køb-knap til jeres Facebookside, så fans og deres bedsteforældre altid nemt kan finde jeres webshop.

Se her hvordan man sætter det op:

facebook-koeb-knap-1
Fra din Facebook-side trykker du på 'Tilføj en knap'
facebook-koeb-knap-2
Vælg 'Køb hos dig' og 'Køb nu'
facebook-koeb-knap-3
Vælg at det skal være et Websitelink
facebook-koeb-knap-4
Indsæt URL'en til din webshop
facebook-koeb-knap-5
Så er der nu en knap, så dine fans nemt kan finde din webshop

3: Link til webshoppen fra jeres website

Hvis I har et website  er det oplagt at have et menupunkt, der peger på jeres website. 

Hvis I endnu ikke har jeres eget website, så hold øje med et af de næste udgaver af nyhedsbrevet, hvor vi kan løfte sløret for vores nye website-koncept.

link-til-shop
Bandet LIVLØS har Shop som det første i deres menu

4: Link til webshoppen fra din YouTube-kanal

På YouTube kan man på sin ‘Om’ side oprette op til fem links. Det vigtigste link er til din webshop.

Tryk på ‘Tilpas kanal’ og du får mulighed for at tilføje links til din ‘Om’ side. 

youtube-link

5: Konkurrencer

Udlod en t-shirt, jeres nye album, en plakat eller noget helt fjerde i en konkurrence. Det giver et positivt indtryk hos jeres følgere og gør dem samtidig nysgerrige på jeres andre produkter.
Husk et tydeligt link til webshoppen.

Lav en video når I trækker vinderne og link igen til webshoppen.

Vi hjælper naturligvis gerne med at sende præmier til de heldige vindere.

konkurrence

6: Vis jeres nye merch frem i en video

Videoer scorer højt i både Facebooks og Googles algoritmer og I har derfor større chance for at dukke op i jeres følgeres feed. Lav et par videoer med din smartphone hvor I viser nye t-shirt frem. Gør det lidt sjovt eller anderledes, fortæl evt. om det artwork der er på t-shirten. Hvad er ideen bag, hvem har lavet det?

video
Screenshot fra Soilworks Instagramprofil

7: Link til produkter i videoer

Sørg for at linke til webshoppen I beskrivelsen til jeres nye musikvideo eller som et aktivt link i din nyeste gaming-video.

link-i-video
link-i-video-beskrivelse

8: Del billeder af jeres merchandise

Ligesom videoer er gode billeder også nemme at dele. Tag nogle fede billeder i øvelokalet, fra tourbussen, fra backstagelokalet, hjemme foran skærmen og del, del del. Husk at linke til det specifikke produkt i opslaget. Igen er det allerfedest, hvis der er mennesker på billederne. Det kan være jer selv, elle rmåske fans, der er svøbt i det nyeste design.

billede-af-merch
Billede fra HateSpheres Facebookside

9: Fans er de bedste ambassadører

Jeres loyale fans er de bedste ambassadører for jer. Lav et opslag hvor I opfordrer at dele billeder af dem selv i jeres t-shirts på deres egne sociale kanaler.

Giv evt. noget ekstra med i pakken, så det er nemt for dem: Stickers eller postkort med lækkert artwork, links og hashtags.

Hos Merch City har I mulighed for at få ekstra promotion med i både jeres egne og andres forsendelser. Kontakt os for at høre mere.

fans
Billede fra Lars Lilholt Bands Facebookside

10: Del del del

Det kan ikke siges for ofte. Facebooks og de andre sociale mediers algoritmer gør, at kun et fåtal af dine følgere vil se alle dine opslag. Derfor er du nødt til at dele flere gange … også selvom du synes at det kan være for meget.

Men gør noget sjovt ud af det. Tag selv jeres varer på og vis dem frem på billeder eller i videoer.

Sørg for at sprede jeres budskab over de platforme I bruger og tænk over, at man ikke kommunikerer ens på Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, TikTok osv.

livlos-merch
Billede fra LIVLØS' Facebookside
Worldwide shipping

That's everywhere on the planet

Easy 14 days returns

14 days money back guarantee

Delivery

Denmark: 1-2 days

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa

information 1 png

Welcome to Merch City

We will very soon have a lot information about all the cool stuff we can help you with at Merch City. 

Stay tuned or get in touch at mail@merchcity,com