Fusion: Merch City og Soundcenter slår sig sammen


Soundcenter og Merch City slår sig sammen om at gøre fankultur til forretning.

“Det skal være nemt; vejen fra idé til udførsel skal være så kort som overhovedet muligt, når det handler om at gøre kreative koncepter til håndgribelig forretning,” siger Thomas Wittenburg, direktør og partner i aarhusianske Merch City. Firmaet er efter tre år netop fusioneret med Soundcenter for at gøre det endnu lettere for landets kreative at omsætte deres passion til fornuftig forretning.

Merchandise er en international milliardforretning
Fra musik over film og tegneserier til YouTube og podcasts er merchandise en enorm forretning, og i mange tilfælde er det netop merchandise, der afgør om man kan leve af sin kreative passion.

Merch City hjælper med design, produktion, websalg og logistik i forhold til albums og cd’er såvel som krus, t-shirts og andre produkter, som forbinder kunstnere med deres fans. Ved at varetage hele værdikæden, eller bare dele af den, giver Merch City bands, youtubere, podcastere, kunstnere og andre kreative mulighed for at bevare deres fokus på at skabe, imens den mere kedelige del af forretningen holdes i gang. Og hjulene drejer på samarbejdspartnernes præmisser.

Kunstnerne i første række
“Vi kommer selv fra musikken, og hele grundlaget for Merch City var ønsket om at skabe en service, vi selv kunne bruge – med overskuelige vilkår og favorable priser. Tre år senere holder det stadig,” siger Thomas Wittenburg. “For os er det vigtigste, at vores samarbejdspartnere har en god forretning. Så følger vores efter.”

Med tilføjelsen af Soundcenter i forretningen får Merch City et langt stærkere produktions- og indkøbsben. Simon Grástein fra Soundcenter træder ind som ny partner og ser sammenlægningen som en gevinst for alle parter, ikke mindst de kunstnere og brands, der får produceret merchandise gennem Merch City. “Vi er allerede i gang med at gennemgå vores indkøbsaftaler, så det bliver endnu mere attraktivt at handle med Merch City fremover,” siger han.

Fra vækstlagsbands til internetsensationer
Merch City startede i 2015 med en række aarhusianske vækstlagsbands som første samarbejdspartnere. Siden er større bands og kunstnere kommet til, heriblandt Lars Lilholt og det store, internationale metalband, Soilwork. Rock og metal fylder meget på Merch Citys webshop, hvor man kan se fremadstormende danske bands som Junkyard Drive, Livløs, Baest og I’ll Be Damned. Også danske festivaler som Spot Festival, Grimfest, Engage Festival og Uhørt er på listen over samarbejdspartnere.

Inden for det sidste halve år er forretningen udvidet til også at omfatte populære youtubere, som ComKean og Den Mandige Elg, samt kendte podcasts som Han Duo og Kongerækken.

Fusionen markeres ved en reception den 13. oktober 2018 kl 13-17 i Merch Citys lokaler på Ceres Allé.

Rock on!:

Kontakt:
Thomas Wittenburg, partner og direktør
[email protected] / 2972 3373

Merch City
Ceres Allé 11
8000 Aarhus C

Links:
https://www.dr.dk/radio/p1/kulturloerdag/kulturloerdag-47#!00:00:00
https://youtu.be/hvSqg6bJkwg
https://www.facebook.com/merchcityrocks

Links:

https://youtu.be/hvSqg6bJkwg

https://www.facebook.com/merchcityrocks

https://www.dr.dk/radio/p1/kulturloerdag/kulturloerdag-47#!00:00:00